2022. 08. 29., h – 17:10

Kedves Vendégeink!

Mint minden háztartásban, a Tárnoki Katlanban is elkezdődött a következő nehéz időszak rezsi kalkulációja. Nálunk a számolgatás a következő három potenciális kimenetelt eredményezheti:

  1. Teljesen be kell zárnunk, mert csak óriási (évi több tízmilliós) veszteséggel tudnánk működni az új feltételek mellett (gáz és villany költségek ~14-szeres emelkedése), de ebben az esetben is több milliós veszteséget kell elkönyvelnünk az épített épület fagymentesítése és a jelentős önkormányzati építményadó miatt.
  2. Átterheljük a bérlőinkre a megemelkedett rezsiköltséget, de ez nem járható út, mert csak a csarnok fűtése óránként ~40.000 Ft bérleti költséget jelentene, amelyben még nincs benne a világítás, az öltözők fűtése, a melegvíz ellátás és a személyzet költsége.
  3. Jelentős saját beruházással telepítünk egy viszonylag nagy napelem rendszert, amellyel a világítási költségünkön felül a melegvíz előállítást is részben meg tudjuk oldani – ebben az esetben a csarnok gázfűtése kikapcsolásra kerül, az összes többi szolgáltatás megtartása mellett (Bowling és táncterem változatlan körülmények között üzemel, a focipálya öltözői fűtöttek maradnak megfelelő melegvíz ellátással, és a csarnokban lesz természetesen világítás is) –  mindemellett sajnos áremeléseket kell eszközölnünk. (Megjegyezzük, hogy a csarnokban a korábbi szigetelés hatására a leghidegebb téli napokon is 7-12 fok várható fűtés nélkül is – fel kell venni melegítő nadrágot is, és ha leülünk a padra vegyük fel a melegítő felsőt is, de nem esik az eső, nem fúj a hideg szél, és nem havas a pálya). A döntésünk meghozatala előtti előzetesen megkérdezett vendégeink válaszai alapján bizakodóan állunk a következő nehéz időszak elé!

A Tárnoki Katlan a harmadik utat választja – amennyiben Önök, vagyis rendszeres vendégeink támogatnak ebben minket.

A fentiek szerint az áraink 2022.09.05-től az alábbiakra változnak:

Műfüves focipálya bérleti díja óránként:            20.000 Ft (bruttó) (szept. 5 - április 30.)

Táncterem bérleti díja:                                            7.500 Ft (bruttó)

Bowling:                                                                     7.500 Ft (bruttó)

Bowling regisztrált vendégeinknek:                     7.000 Ft (bruttó)            

Bowling diák kedvezménnyel

15:00 - 17:00 óra között hétfőtől péntekig:        4.500 Ft (bruttó)

(A regisztrációs kedvezmény és a diák kedvezmény nem összevonható. Kedvezményes időszak (diákoknak diák igazolvánnyal - amennyiben felnőttek is játszanak, akkor "normál" árat kell fizetni!)

Ha 5 vagy 10 órás bowling bérletet vásárolsz, akkor óránként csak 6.000 Ft-ba kerül egy óra, ha pedig 1 vagy 2 órás bowling bérletet vásárolsz, akkor regisztráció nélkül is a kedvezményes 7.000 Ft-os áron bowlingozhatsz.

Sajnos jelenleg nem tudhatjuk ezen változtatásaink milyen pontos hatással lesznek intézményünk működésre, mint ahogy azt sem tudhatjuk, hogy az energia árrobbanás a csúcsot követően milyen ár-színvonalra fog beállni hosszútávon – ezért nem tudhatjuk azt sem, hogy ezen intézkedések meghozzák-e a várt hatásokat, vagy azt hogy a Vendégeink az új feltételek mellett is szívesen igénybe veszik-e színvonalas (melyet remélünk, hogy Önök is gondolják) szolgáltatásainkat hasonlóan mint az elmúlt 16 évben. 

Előre is köszönjük megértésüket, és reménykedünk benne, hogy továbbra is rendszeresen találkozunk a Tárnoki Katlanban!

Katlan Csapata